Hlavnou témou 11. Zemplínskych lekárnických dní boli prírodné liečivá

24.09.2013 Trebišov

Trebišov 24. septembra (TASR) - V Trebišove sa stretli v týchto dňoch lekárnici, lekári a zástupcovia viacerých organizácií z rôznych regiónov Slovenska a Českej republiky na 11. ročníku tradičných Zemplínskych lekárnických dní. Nosnou témou dvojdňového podujatia boli prírodné liečivá.
Adriana Bednárová z organizačného tímu lekárnických dní TASR informovala, že o téme prírodných liečiv, ale aj vplyve antibiotík na liečbu diskutovali v piatok a sobotu (20. a 21.9.) v Trebišove okrem predstaviteľov Slovenskej a Českej lekárnickej komory aj zástupcovia Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.
"Príspevky diskutujúcich sa priamo dotýkali alternatívnych a prírodných liečiv, ktoré môžu byť často adekvátnou alternatívou pri liečbe rôznych ochorení. Hlavná téma podujatia bola doplnená prednáškami o aktuálnych problémoch a výzvach lekárenstva na Slovensku," priblížil viceprezident Slovenskej lekárnickej komory Ondrej Sukeľ.
Zemplínske lekárnické dni sú súčasťou vzdelávacích aktivít pre profesionálny zdravotnícky personál, ktoré Slovenská lekárnická komora organizuje priebežne počas celého roka. Sú zároveň aj Memoriálom Doc. RNDr. Jozefa Seginka, PhD., významného rodáka zemplínskeho regiónu, bývalého dekana Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave, ktorý osobne otváral 1. ročník Zemplínskych lekárnických dní v Trebišove v roku 2003.
 

Vyberte región